Esittely

Ideareppu – Toiminnallisia ideoita alakoulun opetukseen

Sähköinen Ideareppu-kurssikokonaisuus koostuu kuudesta repusta. Ne ovat Matikkareppu, Suomen kielen reppu, Ymppäreppu ja Enkkureppu (varhennettu kielenopetus). Reppujen kursseista esikoulun- ja luokanopettajat saavat vinkkejä toiminnallisen opetuksen suunnittelun ja toteuttamisen tueksi. Kurssien ideat ovat sovellettavissa kaikille luokka-asteille, ja myös muihin oppiaineisiin. Kursseja voi suorittaa myöhemmin myös englanniksi. Ideareppuun kuuluvat myös Teemareppu ja Openreppu.

Idearepun sähköiset kurssit tukevat oppikirjojen oppiainesta sekä monipuolistavat ja rikastavat opetusta. Kurssit koostuvat toiminnallisista ideoista, joita voi käyttää sellaisenaan tai yhdistää useamman oppitunnin kokonaisuuksiksi. Ideoissa on käytetty monipuolisia välineitä, toimintatapoja ja oppimisympäristöjä. Lisäksi aineistoissa on erilaisia aihekokonaisuuksia. Kursseissa on paljon tulostettavaa materiaalia, esimerkiksi toimintakortteja, pelipohjia ja ohjeita toimintapisteille.

Kurssin ideat ovat oppilaita innostavia ja helppoja toteuttaa. Oppilaat oppivat toiminnallisella tavalla, yhteistyössä liikkuen ja pohtien. Oppilaat voivat osallistua suunnittelu-, valmistelu- ja toteuttamisvaiheessa toimintaan oppien yhteistyötaitoja ja vastuuntuntoa. Keskeistä on oppilaiden osallisuus ja vuorovaikutus sekä oppimisen ilo.

Idearepun kursseja julkaistaan myös englanniksi. Voit tutustua englanninkielisiin kursseihin verkkosivuilla
https://finnishactivelearning.com/

Mobie Academy

Reppujen kurssivalikoima avautuu ja täydentyy vähitellen. Verkkokaupasta voi ostaa yksittäisiä kursseja. Kursseista kootaan myös esimerkiksi kouluille sopivia vinkkipaketteja, jotka sisältävät useamman kurssin. Nyt myynnissä on Idearepun vinkkipaketti 1, joka sisältää seitsemän ensimmäistä kurssia. Kurssit ovat opettajien käytössä koko lukuvuoden.

Kursseja voi ostaa Mobie Academysta. Mobie Academy on täysin uudenlainen sähköisten oppi- ja koulutusmateriaalien tuotanto- ja jakelualusta, globaali verkkokauppa, sekä erittäin monipuolinen oppilaitosten, opettajien, kouluttajien ja opiskelijoiden oppimisympäristö. Kurssimateriaalit toimivat ajasta ja paikasta riippumatta kaikilla laitteilla, älypuhelimista, tablet-laitteisiin ja tietokoneisiin. Voit lukea aiheesta lisää painamalla linkkiä.

Tervetuloa toiminnallisen oppimisen maailmaan! Reppu selkään ja menoksi!

Voit kysyä lisätietoja sähköpostitse ideareppu@gmail.com

Voit seurata Ideareppua myös Instagramissa instagram.com/ideareppu ja
Facebookissa (Ideareppu / Finnish Active Learning).