Iloa ideoista

Kokoamme sivulle vinkkejä toiminnallisista tuokioista, joita on helppo toteuttaa koulupäivän aikana.

  • Palikoita voi käyttää englannin tunneilla värien ja lukujen opetteluun. Oppilaat antavat toisilleen ohjeita: Blue, three. Red, one. Green, two.

 

   

  • Käytä hankkimaasi tai tekemääsi onnenpyörää eri oppiaineisiin ja eri tilanteisiin. Peitä kuvia tai tekstejä paperilla. Tämä Wheel of Fortune sisältää verbejä englanniksi. Kun oppilaat ovat käyneet tarkistamassa tehtävänsä, he menevät paikalleen onnenpyörän osoittaman verbin mukaan.

 

 

 

  • Silikoninen muffinivuoka kuppeineen sopii monenlaiseen toimintaan. Siitä saa leikkaamalla tarvittavan kokoisen toiminta-alustan. Vuoalla voi harjoitella esimerkiksi yhteenlaskuja, kertolaskuja tai sanojen muodostamista kirjaimia tai tavuja kupeista ottamalla. Kuvassa helmistä tehdään yhteen- ja kertolasku.

 

 

 

  • Oppilaat valmistavat mielellään materiaalia oppituntien toiminnallisiin tuokioihin. He kokevat osallisuutta saadessaan vastuuta. Oppilaiden ennakkovalmistelut helpottavat myös opettajan työtä. Englannin tunnilla viikonpäiviä kerrattiin läpsyllä. Oppilaat kertasivat viikonpäivien kirjoitusasua ja osallistuivat valmisteluihin kirjoittamalla seinään kiinnitettävät laput.

 

  • Koulun tilat ovat täynnä erilaisia oppimisympäristöjä, jotka innostavat oppilaita. Tämän koulun korkeutta hyödyntävän, mutta kuitenkin turvallisen toimintaidean löydät myöhemmin kertolaskukurssista.

 

 

  • Monissa peleissä tarvitaan noppia ja pelinappuloita. Kerää pikkuesineitä, esimerkiksi pääsiäismunien yllätyksiä, ja täytä laatikko houkuttelevalla tarjonnalla. Näistä on aina vaikea valita se mieluisin 🙂 .

 

 

 

 

  • Kun oppilaat etsivät tehtäviä, tässä tapauksessa qr-koodeja, vain mielikuvistus on rajana siinä, minne ne laitetaan tai miten ne laitetaan. Kuvassa on muutamia vaihtoehtoja. Voit laittaa niitä alle, sisälle, väliin, taskuun, piiloon, kyytiin ja niin edelleen. Näin saa helposti toimintaan lisää mielenkiintoa ja iloa.